Ekonomija

OBJAVLJENA DOKUMENTA O AUTOPUTU

Autor Gordana Bojanić

Vlada Crne Gore objavila je dokumentaciju o izgradnji prve dionice auto-puta Bar-Boljare, koja je od prethodne Vlade bila označena stepenom tajnosti, saopštio je Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

Izvor: Twitter/Vlada Crne Gore

"Na zvaničnom sajtu Vlade Crne Gore od juče je dostupna dokumentacija o izgradnji prve dionice auto-puta Bar-Boljare, koja je od prethodne Vlade bila označena stepenom tajnosti", saopšteno je Nacionalnog savjeta.

Navode da je namjera povećati transparentnost u radu državnih organa, naglašavajući važnost upoznavanja javnosti sa kapitalnim projektima koji država izvodi, a koji su bili dugo godina pod velom tajne i koji su zbog toga budili sumnju kod zainteresovane javnosti.

"Iz Savjeta dalje ističu da će nastaviti sa objavljivanjem dokumenata koja se tiču dosadašnjeg izvođenja radova na auto-putu Bar-Boljare koja ne ugrožava nacionalne interesu, odnosno bezbjednost kritične instrastrukture u Crnoj Gori i koja je u skladu sa Zakonom o određivanju i zaštiti kritične infrastrukture", navodi se u saopštenju.

Dokumenta su dostupna na OVOM linku.


Tagovi