Ekonomija

Direktorica nikšićke Željezare Nevenka Janković podnijela ostavku

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Izvršna direktorica nikšićke Željezare Nevenka Janković podnijela je ostavku na tu funkciju, objavila je TV Vijesti pozivajući se na nezvanična saznanja.

Izvor: Facebook/Željezara Nikšić

Kako navodi taj medij razlog ostavke je to što je prije dva dana grupa radnika Željezare spriječila predstavnike kompanije 8B Kapital, koja je zakupila proizvodne pogone Željezare na 50 godina, i njenih partnerskih firmi sa kojima planira pokretanje proizvodnje, da obiđu fabriku.

Sindikat Željezare i Unija slobodnih sindikata poručili su tada da ugovorom o zakupu nije precizirano kakav je status, koja su prava i pod kojim uslovima zaposleni Željezare Nikšić prelaze kod zakupca, kao ni kakav je status 130 zaposlenih koje zakupac nije obavezan da preuzme.

Saopštili su i da neće dozvoliti realizaciju bilo kakvog pravnog posla sa imovinom Željezare, dok ne budu imali “kristalno jasnu sliku” o garanciji radnog statusa svih trenutno zaposlenih. Iz Elektroprivrede su im odgovorili da nije i neće biti razmatrana statusna promjena za postojeće zaposlene u toj kćerki kompaniji.

Inženjerka Nevenka Janković izabrana je 30. decembra prošle godine za izvršnu direktoricu EPCG Željezara Nikšić.