Ekonomija

ORLANDIĆ PONOVO DOBIO NA SUDU, NAJAVIO KRIVIČNU PRIJAVU

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Ovo je već drugi put da sud poništava rješenje o otkazu Orlandiću koje je donio Odbor direktora ACG kojim je u to vrijeme predsjedavao Nebojša Đoković (Nova), a glavnu riječ u tom tijelu vodio Eldin Dobardžić (URA) koji je nešto kasnije i preuzeo funkciju predsjednika O

Izvor: Promo/Socijaldemokrate

Osnovni sud u Podgorici ponovno je, kao nezakonito, poništio rješenje o otkazu ugovora o radu koje je oktobra 2021. tadašnji Odbor direktora državnog preduzeća Aerodromi Crne Gore (ACG) uručio bivšem izvršnom direktoru te kompanije Danilu Orlandiću (Socijaldemokrate).

“Usvaja se tužbeni zahtjev, pa se poništava kao nezakonito rješenje o otkazu ugovora o radu, koje je donijeto od strane tuženog (ACG - prim. aut.) 21. oktobra 2021. godine. Obavezuje se tuženi da tužiocu (Danilu Orlandiću – prim. aut.) nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 726 eura.....”, piše u presudi koju je 18. jula donio sudija Osnovnog suda u Podgorici Boško Bašović, a koja je nedavno proslijeđena objema stranama.

Ovo je već drugi put da sud poništava rješenje o otkazu Orlandiću koje je donio Odbor direktora ACG kojim je u to vrijeme predsjedavao Nebojša Đoković (Nova), a glavnu riječ u tom tijelu vodio Eldin Dobardžić (URA) koji je nešto kasnije i preuzeo funkciju predsjednika Odbora.

Najavio je i krivičnu prijavu protiv članova tadašnjeg Odbora direktora državne aerodromske kompanije zbog “svjesnog i potpuno nepotrebnog nanošenja velike finansijske štete kompaniji” u njegovom slučaju.