Ekonomija

MONTEPUT RASPISAO TENDER ZA NADZOR NAD IZRADOM DOKUMENTACIJE I IZVOĐENJE RADOVA NA DIONICI MATAŠEVO - ANDRIJEVICA

Autor Anđela Vukčević

Kako je saopšteno iz Monteputa, uslovi tendera su usklađeni sa pravilima i politikama nabavke EBRD-a.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Monteput je raspisao tender za nadzor nad izradom projektne dokumentacije i izvođenjem radova na izgradnji autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo – Andrijevica.

Kako je saopšteno iz Monteputa, uslovi tendera su usklađeni sa pravilima i politikama nabavke EBRD-a.

"Cilj javnog poziva je angažovanje iskusnog nadzornog organa nad projektovanjem i izvođenjem radova, koji obuhvataju sve pripadajuće objekte, administraciju ugovora i upravljanje projektom u skladu sa FIDIC-ovim uslovima i pravnim propisima Crne Gore. Nadzor nad projektovanjem uključuje stalni pregled i monitoring izrade Glavnog projekta i ostale projektne dokumentacije tokom cijelog procesa projektovanja, aktivno učešće inženjera u saopštavanju eventualnih komentara na dostavljena tehnička rješenja, te stalnu kontrolu usklađenosti svih dijelova Glavnog projekta i ostale projektne dokumentacije sa zahtjevima investitora i Projektnim zadatkom za izradu Glavnog projekta. Takođe podrazumijeva kontrolu usklađenosti dinamike i napretka izrade Glavnog projekta sa Programom radova i obavezu saradnje nadzora sa Državnom revizionom komisijom", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da nadzor nad radovima znači svakodnevni nadzor i kontrolu kvaliteta izvedenih radova od strane Izvođača u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata i Pravilnikom o načinu obavljanja stručnog nadzora složenog inženjerskog objekta.

"Izgradnja autoputa Bar-Boljare, dionice Mateševo - Andrijevica, u ukupnoj dužini od oko 22 km, strateški je projekat od značaja za razvoj Crne Gore. Projekat se djelimično finansira iz kredita, obezbijeđenih grantova i kapitalnog budžeta Crne Gore", piše u saopštenju.