Ekonomija

NEMANJA LAKOVIĆ IMENOVAO DIREKTORE SEKTORA U RUDNIKU UGLJA

Autor Vasilisa Grgurević

Izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja Nemanja Laković, izabrao je novi menadžment kompanije u kojem su mjesto iz prethodnog, kojeg je birao bivši direktor Milan Lekić, zadržalo dvoje rukovodilaca.

Izvor: MONDO

Laković je za izvršnog direktora Rudnika uglja izabran početkom aprila.

Za finansijskog direktora izabran je Jadranko Lončar, diplomirani ekonomista koji je u Rudnik uglja došao iz OTP banke sa pozicije direktora prodaje i eksperta za investicione proizvode.

U njegovoj biografiji, objavljenoj na sajtu Rudnika, navodi se da je veliko iskustvo stekao radeći u Intesa Banci i Intesa Investu gdje je proveo 15 godina, od čega 12 godina na menadžerskim pozicijama direktora ekspoziture i direktora prodaje. Osim u bankarskom sektoru, Lončar je bio angažovan kao konsultant na različitim projektima. Posebno su značajni projekti iz oblasti rudarstva, zatim strategijskog planiranja, korporativnih finansija i procesa organizacionog restrukturiranja. Učesnik je brojnih konferencija na temu ekonomije i finansija na kojima je imao aktivno učešće kao panelista ili predavač.

Lončar je izabran umjesto Milunke Kljajević.

Za direktora sektora za razvoj i investicije umjesto Jagoša Gomilanovića, izabran je arhitekta Miroslav Đurišić.

Đurišić je u Rudnik uglja došao iz Opštine Pljevlja gdje je radio kao direktor Direkcije za izgradnju i investicije. Od 2019. do 2023. godine obavljao je poslove ovlašćenog inženjera na poslovima projektovanja i izgradnje objekata i rukovodio gradilištem u pljevaljskom preduzeću Tehno-gradnja. Radno iskustvo započeo 2015. godine u Europrojekt iz Podgorice obavljajući poslove inženjera arhitekture, asistenta nadzora na gradilištu, šefa gradilišta i rukovodioca sektora izgradnje objekata.

Pravnik Emil Katana izabran je umjesto Petra Džarića za direktora Sektora za pravne, kadrovske i opšte poslove.

Katana je prethodno u Rudniku uglja obavljao poslove rukovodioca službe za kadrovske poslove i službe za pravne poslove. U periodu od 2011. do 2019. godine bio je pravni zastupnik kompanije, a od 2008. do 2011. godine sudijski pripravnik u Osnovnom sudu u Pljevljima.

Milan Dragašević postavljen je za direktora Sektora za strateško upravljanje i poslovnu transformaciju umjesto Slavka Malidžana.

Dragašević je diplomirani pravnik, a prethodno je u Rudnku uglja obavljao poslove stručnog saradnika za pravna pitanja u kabinetu izvršnog direktora.

Od 2018. do 2024. godine radio je u kompaniji INA Crna Gora, a u periodu od 2014. do 2018. Dragašević bio je menadžer u preduzeću CMC iz Podgorica, sa zaduženjem lokalnog planiranja i realizacije direktne prodaje naftnih derivata i osiguranja, te organizacijom i upravljanjem radom zaposlenih kompanijskog objekta u Pljevljima. Radni angažman započeo je 2007. godine u Oportjuniti banci u Pljevljima.

Na poziciji direktora proizvodnje ostao je inžinjer rudarstva Milinko Gazdić koji u najvećoj pljevaljskoj kompaniji radi od 1986. na poslovima inžinjera.

Dragana Bajović ostala je na mjestu direktora Sektora promet.

Bajović je diplomirala na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, smjer hemijska tehnologija. Radila je kao profesor i inžinjer zaštite životne sredine, a od februara 2012. godine zaposlena u Rudniku uglja Pljevlja, gdje je u period do stupanja na novu funkciju radila na poslovima inženjera kontrole kvaliteta i kao član više radnih tijela zaduženih za prodaju i kvalitet uglja, a potom bila i rukovodilac Službe kontrole kvaliteta i zaštite životne sredine. G. M.