Ekonomija

ĐELJOŠAJ: IZRADA ODLUKE O OGRANIČENJU MARŽI OBUHVATIĆE VIŠE ARTIKALA OD ODLUKE "LIMITIRANE CIJENE"

Autor Vasilisa Grgurević

Izrada Odluke o ograničenju marži je pri kraju i obuhvatiće više artikala od prethodne odluke "Limitirane cijene", poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj.

Izvor: gov.me/B.Ćupić

On je istakao da su prije desetak dana ograničene marže na pet osnovnih namirnica te podsjetio da je tada najavljena izrada nove Odluke o ograničavanju marži na više stotina artikala i to nakon istraživanja koje se sprovodi sa potrošačima.

"Izrada Odluke je pri kraju i obuhvatiće više artikala i od prethodne odluke 'Limitirane cijene' i primjenjivaće se nakon sprovedenih zakonskih procedura, usvajanja na Vladi i objavljivanja u Službenom listu", istakao je Đeljošaj u saopštenju koje je dostavio njegov kabinet.

On je kazao da se sve aktivnosti sprovode se u punoj koordinaciji onako kako je već najavio premijer Milojko Spajić.

"Naš cilj je da savremenim i evropskim metodama postignemo procvat životnog standarda naših građana i puni ekonomski razvoj. Briga o standardu građana koja je izražena u javnosti veoma je pozitivna, te je sada svakako jasno da je 44. Vlada Crne Gore ta koja je najviše uradila za građane, očuvala standard, spriječila rast cijena i uporedo povećala plate i penzije", poručio je Đeljošaj.