Ekonomija

BEZ PODRŠKE ZA "STAN ZA SVE"

Autor Balša Janković

Kako su ranije rekli iz te partije, građani bi u slučaju usvajanja Predloga zakona o osnivanju Fonda stan za sve mogli da kupe stan po cijeni od 900 eura po metru kvadratnom.

Izvor: MONDO/ Teodora Orlandić

Prijedlog Zakona o Fondu “Stan za sve”, koji je predložila URA, nije prošao. Za su bila 22 poslanika, a 35 njih je bilo uzdržano.

Podsjećamo, osnivanje fonda Stan za sve predložili su poslanici Građanskog pokreta URA, koju su ranije kazali da će time građanima biti omogućeno da stan kupe po duplo povoljnijim cijenama koje su sada na tržištu nekretnina.

Kako su ranije rekli iz te partije, građani bi u slučaju usvajanja Predloga zakona o osnivanju Fonda stan za sve mogli da kupe stan po cijeni od 900 eura po metru kvadratnom.

Skupština je danas usvojila i predloge izmjena i dopuna Zakona o inspekcijskom nadzoru i Zakona kojima su propisane odredbe o inspekcijskom nadzoru.

Na današnjoj sjednici usvojeni su i predlozi zakona o izmjenama Zakona o radu i dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Skupština je usvojila Predlog zakona o izmjenama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca, koji je predložen jer je jedan broj raseljenih iz Ukrajine u Crnoj Gori iscrpio zakonske mogućnosti produženja privremene zaštite. Izmjene Zakona o međunarodnoj i priveremenoj zaštiti stranaca predložila je Vlada, 21. marta. Za izmjene Zakona glasala su 53 poslanika, a nije bilo glasaova protiv i uzdržanih.

Iz Vlade su ranije objasnili da se izmjenama Zakona u dijelu koji se odnosi na produženje privremene zaštite pristupilo jer je jedan broj raseljenih osoba iz Ukrajine, koje imaju status stranca pod privremenom zaštitom u Crnoj Gori, iscrpio zakonske mogućnosti produženja privremene zaštite u trajanju od dvije godine.

Oni su naveli da je to u skladu sa odlukama Savjeta Evropske unije, a sve u cilju postizanja standarda EU u oblasti međunarodne zaštite.

Možda ce vas zanimati