Ekonomija

PRIHVAĆENA PONUDA ŠVAJCARSKE KOMPANIJE ZA ZAKUP PROIZVODNIH KAPACITETA ŽELJEZARE

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Naveli su da će na svečanosti govoriti predsjednik Odbora direktora EPCG-a Milutin Đukanović, izvršni direktor EPCG-a Ivan Bulativić i Šamiz.

Izvor: Facebook/Željezara Nikšić

Elektroprivreda Crne Gore prihvatila je ponudu švajcarske kompanije "8B Capital S.A", biznismena Igora Šamiza, za zakup Čeličane i Kovačnice, pogona kćerke kompanije EPCG-Željezara Nikšić.

To proizilazi iz saopštenja koje je Elektroprivreda danas dostavila medijima, u kojem se navodi da će ugovor o zakupu biti potpisan danas u 12 sati, u upravnoj zgradi tog državnog preduzeća.

Naveli su da će na svečanosti govoriti predsjednik Odbora direktora EPCG-a Milutin Đukanović, izvršni direktor EPCG-a Ivan Bulativić i Šamiz.

Prije dva dana je objavljeno da je kompanija "8B Capital S.A" jedina dostavila ponudu i uplatila depozit u skladu sa javnim pozivom, u iznosu od 30 hiljada eura.

Kako je ponuđač naveo, ukupan iznos za investicije u roku od godinu od datuma potpisivanja ugovora i pokretanja proizvodnje bio bi 7,750 miliona eura. Plan investicija za pet godina, kako piše u ponudi, bio bi 36,85 miliona eura. U ponudi švajcarske kompanije piše i da im je za pripremni period za pokretanje proizvodnje potrebno šest mjeseci, a da bi za prvo pola godine zaposlili 152 radnika. Kompanija „8B Capital” je ponudila da mjesečnu zakupninu plaća 31.000 eura.