Ekonomija

ĐELJOŠAJ: Limitiraćemo cijene brašna, ulja, šećera i soli

Autor Milica Mrvaljević Izvor CdM

Reakcija Ðeljošaja uslijedila je nakon najave da će cijene brašna u većini crnogorskih trgovina biti narednih dana povećane

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Vlada će od ponedjeljka limitirati cijene nekoliko osnovnih životnih namirnica, i to: pšeničnog brašna tip – 400, pšeničnog brašna tip – 500, šećera kristal, jestivog suncokretovog ulja, soli za ljudsku ishranu (kuhinjska so 1kg). Ovo je CdM-u kazao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Ðeljošaj, piše CdM.

“Imajući u vidu najavljena poskupljenja cijena osnovnih životnih namirnica u trgovinama, a u cilju zaštite standarda građana, tokom vikenda ću pripremiti Odluku o ograničenju marži i tražiti hitnu, telefonsku sjednicu Vlade ovim povodom u ponedjeljak” saopštio je CdM-u Ðepjošaj.

Reakcija Ðeljošaja uslijedila je nakon najave da će cijene brašna u većini crnogorskih trgovina biti narednih dana povećane za oko 15 odsto, dok se očekuje da Srbija iduće sedmice dozvoli izvoz jestivog suncokretovog ulja ali sa većim cijenama pa bi i ova osnovna namirnica poskupjela za 20 do 25 odsto.