Ekonomija

AIR MONTENEGRO: Putnici na čije letove su uticali današnji sajber napadi mog besplatno promijeniti datum putovanja

Autor Anđela Vukčević

Za promjenu datuma putovanja putnici se mogu obratiti turističkoj agenciji ili na imejl adresu customer.support@airmontenegro.com, u slučaju kupovine karte putem veb-sajta Air Montenegra.

Izvor: AIR MONTENEGRO

Državna avio-kompanija Air Montenegro je saopštila da, usljed sajber napada koji su zadesili biznise širom svijeta, uključujući neke aerodrome ka kojima saobraća ta kompanija, putnicima na čije letove pomenute okolnosti utiču daje mogućnost besplatne promjene datuma putovanja.

"Danas u toku dana su na više servera širom svijeta zabilježeni sajber napadi, koji su uzrokovali blokade u radu sajtova avio-kompanija i aerodroma, te poremećaj avio-saobraćaja. Svjesni smo da novonastala situacija i nepredviđene okolnosti na koje kompanija, kao ni putnici ne mogu uticati mogu dovesti do kašnjenja putnika na naše letove. Zbog nepredviđene situacije, a u cilju dodatne brige o našim putnicima Air Montenegro tranzitnim putnicima sa letova drugih avio-kompanija i putnicima koji su zbog zagušenja check–ina, ili pasoške kontrole, danas zakasnili na let daje mogućnost promjene datuma putovanja u okviru narednih sedam dana, a u skladu sa dostupnošću mjesta", navodi se u saopštenju.

Za promjenu datuma putovanja putnici se mogu obratiti turističkoj agenciji ili na imejl adresu  customer.support@airmontenegro.com, u slučaju kupovine karte putem veb-sajta Air Montenegra.

"Napominjemo da zbog novonastale situacije i globalnih okolnosti koje su van naše kontrole, može doći do odstupanja od planiranog reda letenja kompanije, zbog čega se unaprijed izvinjavamo našim putnicima", zaključuje se u saopštenju.