Ekonomija

OPŠTINA HERCEG NOVI TRAŽI PROJEKTANTA ZA BAZEN

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Opština Herceg Novi (naručilac) je raspisala 450.000 eura vrijedan tender

Izvor: Opština Herceg Novi

Opština Herceg Novi (naručilac) je raspisala 450.000 eura vrijedan tender, za izradu glavnog projekta izgradnje olimpijskog bazena u Igalu, kao i objekta privrednog razvoja i pristupnog puta na istom mjestu. Ovaj tender će trajati do 29. jula, a objekat je planiran pored nove autobuske stanice u tom naselju, kako pišu Vijesti.

To između ostalog piše u dokumentaciji, koja je objavljena 28. juna na sajtu za Crnogorske elektronske javne nabavke (CeJN).

Iz ove primorske Opštine su ranije “Vijestima” kazali da se bazen gradi na parceli od 22,28 hiljada kvadrata, da mu je procijenjena vrijednost oko 20 miliona, da bi trebalo da ima 1.000 gledalačkih mjesta, dvoetažnu parking garažu sa 300 mjesta, poslovne prostore, teretanu, spa, svlačionice, konferencijske prostorije...

Po tenderskoj dokumentaciji, projekat će imati šest etaža i čine ga četiri podzemna nivoa, prizemlje i prvi sprat. Podzemne etaže su planirane za bazen, garaže, tehničke prostorije, svlačionice, spa prostorije, dok je prizemlje namijenjeno za bilaternice, kancelarije i tribine. Na prvom spratu će biti galerija i VIP loža.

Planirano je i da trećina vanjske parcele bude uređena kao parkovska površina.

“Projektovani olimpijski bazen je dimenzija 51,5 puta 25 metara, sa svim pratećim sadržajima i potrebnim kapacitetima, a sve u skladu sa važećim pravilnicima, standardima i manji bazen dimenzija 25 puta 10 metara. Električno napajanje će se osigurati sa trafo-stanice 10/0,4 kilo volta (kV), koja se nalazi između sportskog objekta i autobuske stanice. Za punjenje bazena vodom, koristiće se voda iz opštinskog sistema za vodosnabdijevanje, kao i za inicijalno punjenje bazena. Za čišćenje dna bazena treba predvidjeti automatski čistač - robot”, piše u projektnoj dokumentaciji.

Opština će kako se navodi, najisplativiju ponudu birati po kriterijumima cijene i kvaliteta dok je kompanija koja dobije posao dužna, da uradi Elaborat o procjeni uticaja na životnu sredinu ako nadležni organi utvrde da je to potrebno.

“Ako ponuđač sa kojim bude zaključen ugovor o javnoj nabavci, bez krivice naručioca, ne završi usluge koje su predmet ugovora u ugovorenom roku, dužan je naručiocu platiti na ime ugovorne kazne penale od 2 odsto od ugovorene cijene izvršenih usluga za svaki dan prekoračenja ugovorenog roka završetka usluga. Visina ugovorne kazne ne može preći 10 odsto od ugovorene cijene izvršenih usluga”, piše u tenderu..