Ekonomija

BIVŠI ZAPOSLENI RADNICI RUDNIKA BOKSITA SU NAJAVILI BLOKADE DOK NE BUDU ISPLAĆENI

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Prema informacijama koje imaju, kako su naveli, za utorak, 11. juna, zakazan je razgovor u Ministarstvu rada i socijalnog staranja na kojem će učestvovati svi subjekti koji mogu doprinijeti rješenju njihovog problema.

Izvor: Vlada Crne Gore

Sve dok im se ne isplate potraživanja koja, po raznim osnovama, iznose skoro tri miliona eura, bivši rudari neće odblokirati proizvodnju na rudokopima u nikšićkoj Župi. Oni su u ponedjeljak, 3. juna, blokirali proizvodnju zahtijevajući isplatu potraživanja koja im se duguju duže od deceniju. Kako su naveli u saopštenju za javnost, firma Uniprom metali koja gazduje rudokopima rudokopima u Župi, organizuje proizvodnju rude na nepokretnostima, poslovnim prostorijama i objektima koji nijesu u vlasništvu te firme, već je to imovina koja pripada stečajnoj masi Rudnika boksita.

„Bivši zaposleni radnici Rudnika boksita, i pored toga što imaju pravosnažne odluke o izmirenju njihovih potraživanja, za veliko čudo ne uspijavaju da riješe svoja potraživanja već dugi niz godina. Bivši zaposleni preuzeli su sve radnje i aktivnosti u okviru svojih ovlašćenja i nadležnosti i uključili u rješavanje svojih zahtjeva Vladu Crne Gore – resorna ministarstva i stečajnu upravu Rudnika Boksita Nikšić“, navodi se u saopštenju bivših rudara.

Prema informacijama koje imaju, kako su naveli, za utorak, 11. juna, zakazan je razgovor u Ministarstvu rada i socijalnog staranja na kojem će učestvovati svi subjekti koji mogu doprinijeti rješenju njihovog problema, pišu Vijesti.

„Uz saglasnost stečajnog sudije i stečajnog upravnika formirana je radna grupa da u saradnji sa Upravom za nekretnine Crne Gore, područna jedinica Nikšić, u što kraćem roku utvrdi ukupne nepokretnosti i imovinu koja sačinjava stečajnu masu Rudnika boksita u stečaju“, stoji u saopštenju.