Ekonomija

ĐELJOŠAJ: TRAJNO POVUĆI ARBITRAŽU I OTVORITI HOTEL "SVETI STEFAN"

Autori TV Vijesti Marija Milošević

Vlada nije za privremeno obustavljanje arbitražnog postupka za grad-hotel Sveti Stefan i vilu Miločer, već želi trajnu obustavu ovog procesa, otvaranje hotela i poštovanje ugovora, poručio je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj.

Izvor: MONDO

"Vijesti" su ranije objavile da je zakupac grad-hotela “Sveti Stefan” i Vile “Miločer”, kompanija “Adriatic properties” prihvatila predlog Vlade da na tri mjeseca stave u stanje mirovanja arbitražni postupak pred Međunarodnim tribunalom u Londonu i da za to vrijeme otvori elitno ljetovalište.

"Obostrano smo se i država i "Adriatic" obratili tribunalu da se povučemo i da svako snosi svoje troškove, a oni da nastave da sprovode ugovor sa državom. Mi nijesmo za privremena rješenja, za rješenja koja mogu da se izigraju, Vlada želi striktno poštovanje ugovora, bez obzira u koje vrijeme su potpisani i šta mislili o njima. Ujedno očekujemo i da oni ispoštuju ugovore", kazao je Đeljošaj.

Đeljošaj je naglasio i da će Vlada ispitati ekonomsku racionalnost održavanja ovog ugovora. Đeljošaj je pojasnio da ne znaju šta bi se dobilo privremenim otvaranjem Svetog Stefana, te da nijednoj kompaniji neće dati povlašćen status. Dodao je da informacija o otvaranju hotela, danas nije bila pred Vladom.

"Vlada je ispoštovala sve iz ugovora, lopta je na drugoj strani. Sveti Stefan mora biti otvoren, ugovori moraju da se poštuju, nema povlašćenih", istakao je on na konferenciji za medije, prenose Vijesti.

Ponovio je da žele da se poštuje i posluje po ugovoru, po kojem je Sveti Stefan već trebao biti otvoren.