Ekonomija

SJUTRA IMENOVANJE NOVIH ČLANOVA ODBORA DIREKTORA ELEKTROPRIVREDE!

Autor Gordana Šćepanović Izvor Vijesti

Novi članovi odbora direktora Elektroprivrede ispred političkih stranaka biće Milutin Đukanović iz NOVE, Neven Gošović iz Demokrata, Bojana Savić iz Evrope sad i Tahir Đonbaljaj iz Albanske Alternative.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Ministar energetike ranije je za članove predložio i troje profesora elektrotehnike Jovicu Milanovića, Vladimira Katića i Zorana Miljanića, kako prenose Vijesti.

Imenovanje će se održati sjutra zajedno sa tri nezavisna kandidata koja je ranije predložio ministar energetika Mujović.

Đukanović i Đonbaljaj su članovi i dosadašnjeg saziva odbora. Đukanović i Savić su diplomirani inženjeri elektrotehnike, Đonbaljaj je građevinski inženjer, a Gošović diplomirani pravnik, pišu Vijesti.

Mujović je za članove ranije predložio dekana Elektrotehničkog fakulteta (ETF) u Mančesteru Jovicu Milanovića, profesora Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu Vladimira Katića i profesora na ETF-u u Podgorici Zorana Miljanića.

Skupština akcionara EPCG za sjutra je zakazana na zahtjev Vlade - Ministarstva energetike i rudarstva, nakon što je stupila na snagu izmjena Zakona o privrednim društvima koja je skratila rokove za zakazivanje i održavanje skupština akcionara.