Ekonomija

POTPISANI UGOVORI ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA PODRŠKE ZA INVESTICIJE U RIBOLOVNE PLOVNE OBJEKTE

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Ukupna vrijednost investicije,kako je saopšteno iz resora Jokovića, u nabavku ovih osam brodova je 1,68 miliona eura

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, potpisao je ugovore sa korisnicima koji su zadovoljili kriterijume administrativne i tenderske kontrole, po drugom Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava podrške za investicije u ribolovne plovne objekte uključujući ribolovnu opremu i elektronske uređaje, koji je bio otvoren od 20. marta i trajao do 20. maja.

Ukupna vrijednost investicije,kako je saopšteno iz resora Jokovića, u nabavku ovih osam brodova je 1,68 miliona eura dok je potencijalna vrijednost bespovratne podrške 1,79 miliona eura, od čega je za nabavku koče (jedan aplikant) vrijednost investicije 0,9 miliona eura, dok je prosječna vrijednost ostalih investicija 110.000 eura, javlja CdM.

“Poziv se realizovao kroz program grantova u sektoru ribarstva, pružanjem bespovratne podrške investicijama u zamjeni postojećih sa novim ribolovnim plovnim objektima, a sprovodi ga Direktorat za ribarstvo, Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, u okviru Drugog Projekta Institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede Crne Gore (MIDAS 2) koji je finansiran zajmom Svjetske banke”, naveli su iz resora.