Ekonomija

KONAČNA ODLUKA ŠTA SA ZAPLIJENJENIM CIGARETAMA U LUCI BAR U DOGOVORU SA EVROPSKIM PARTNERIMA!

Autor Anđela Pešić

Ministar finansija Damjanović rekao da je Ministarstvo završilo predlog, dok je premijer Abazović objasnio da će finalni model biti nakon konsultovati evropske partneračiji je stav za sada da se cigarete unište.

Izvor: Vlada Crne Gore

Ministar finasija Aleksandar Damjanović je kazao da je spreman predlog zakona koji se odnosi na postupanje sa zaplijenjenim cigaretama u Luci Bar.

"Država bi mogla ako zakon bude usvojen da prihoduje između 15 i 20 miliona eura. Utvrđeni su njime rokovi, ponuda, dati elementi naknade zbog oduzimanja naknadezbog oduzimanja proizvoda. Suština je da utvrdimo predlog i da ga predamo parlamentu.", rekao je Damjanović na sjednici Vlade.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je država stekla reputaciju u vezi sa aktivnosti na sprečavanju šverca cigareta i da je mišljenje međunarodnih partnera da bi cijeli kontigent trebalo uništiti.

"U saradnji sa partnerima kroz neku komisiju doći ćemo do zajedničke odluke i ne želimo nijednu varijantu koja bi bacila sjednicu na Ministarstvo finansija, Upravu prihoda i carina i Upravu policije i na njihove akcvitnosti u vezi suzbijanja šverca cigareta. Izabraćemo model koji će nam sačuvati zlatnu reputaciju. " istakao je Abazović.

Ministar odbrane Raško Konjenvić je kazao da je stiglo pismo jedne Ambasade da se povede računa o pravnom aspektu postupanja sa cigaretama.

"Apel da ne uradimo ništa da degradiramo poziciju institucija koje su radile ovaj dio posla", rekao je Konjević.