Ekonomija

MINISTARSTVO FINANSIJA DALO POZITIVNO MIŠLJENJE ZA NOVAC KOJI TREBA BITI OBEZBIJEĐEN RADNICIMA KAP-A

Autor Kristina Radović Izvor Vijesti

Iz tog ministarstva su ranije kazali da je u toku unutrašnja procedura pribavljanja neophodnih mišljenja od relevantnih institucija, koje prethode kandidovanju tog pitanja na sjednici Vlade, prenose Vijesti.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je na današnjoj sjednici Vlade da je to ministarstvo dalo pozitivno mišljenje da se obezbijedi 1,52 miliona eura, kako bi se povezao radni staž radnicima Kombinata aluminijuma (KAP) i dodao da će taj novac biti obezbijeđen kroz Fond rada ili iz tekuće budžetske rezerve.

Damjanović je kazao da je taj novac pogrešno konstituisan od prethodne Vlade, te da je to neizmirana obaveza.

„Nije mala suma ali je samo jedna u nizu koja se pojavljuje i koja će se pojavljivati“, naveo je on.

Bivši radnici Kombinata alumunijama (KAP), njih oko 150, još se nisu penzionisali shodno zaključcima koje je donijela prethodna Vlada Zdravka Krivokapića, pa su se juče ponovo okupili ispred zgrade te institucije tražeći da Vlada na današnjoj sjednici ovlasti predstavnika koji će sprovesti donijete odluke.

Ministar rada i socijalnog staranja kazao je na današnjoj sjednici da to nije bilo moguće uraditi zbog tehničkih razloga, dok se radnici i dalje nalaze ispred zgrade Vlade.