Ekonomija

SPAJIĆ ODGOVORIO DAMJANOVIĆU: ZADUŽENJA SAM PREDLOŽIO ZA VRAĆANJE KINESKOG KREDITA, A NE ZA POTROŠNJU NA 20 MINISTARA

Autor Gordana Bojanić

Bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić reagovao na navode sadašnjeg ministra finansija Aleksandra Damjanovića

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Damjanović je danas u Skupštini, odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Nikole Rakočevića, kojeg je zanimalo da li je Crnoj Gori neophodan rebalans i novo zaduživanje, s obzirom na to da je Spajić, kazao da ni jedno, ni drugo državi nije potrebno, rekao da na to može da odgovori kontra pitanjem.

"Ako se 27. maja ove godine izjavi da Crnoj Gori ne treba zaduživanje i rebalans, a ako je isti negdje u decembru, kada je Predlog zakona o budžetu bio u proceduri, podnio i Predlog odluke o zaduživanju i tražio 500 miliona eura, uz 900 miliona eura za prepakovanje duga, koja je onda razlika u stavovima, osim što je to tada govorio aktuelni ministar, a 27. maja bivši", kazao je Damjanović.

Spajić se pita kolika će im biti kamata, kada "ekonomski drim tim" izađe na tržište.

"Zaduženja koja sam predložio su u cilju vraćanja kineskog kredita od 2 odsto kamate na 1 odsto, na kraju smo hedžingom smanjili na 0.78 odsto, a ne za potrošnju na 20 ministara kao vi", napisao je Spajić na Tviteru.