Ekonomija

STIŽU PRVI ŠLEPERI BRAŠNA IZ BUGARSKE U CRNU GORU, TOKOM SEDMICE OČEKUJE SE UVOZ IZ SRBIJE

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Direktor Direktorata za poljoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Miroslav Cimbaljević kazao je da su prvi šleperi sa brašnom počeli da stižu iz Bugarske, a očekuje se da tokom ove sedmice krene i uvoz iz Srbije, piše Pobjeda.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

On je kazao da u ovom trenutnu Crna Gora ima dovoljno zaliha hrane. Snabdijevanje se u nekim segmentima odvija otežano, ali, kako ističe Cimbaljević, kontinuitet postoji.

“Ministar Aleksandar Stijović je juče i danas sa četiri premijera imao sastanke i taj kontinuitet u snabdijevanju će se ubrzo uspostaviti. Što je dobro, jer ćemo imati više izvora za budućnost, i nećemo dolaziti u ovu situaciju”, rekao je Cimbaljević danas novinarima.

Očekuje se, kako prema njegovim riječima, da tokom ove nedjelje krene uvoz brašna iz Srbije.

“Mi radimo, iz tog razloga je i ministar u Bugarskoj kako bi se dogovorio model za nabavku brašna iz te i drugih zemalja. Siguran sam da ćemo imati kontinuitet i mnogo bolju cijenu brašna”, zaključio je Cimbaljević.

Podsjećamo, predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić boravi u zvaničnoj posjeti Bugarskoj gdje je, kako je kazao, sa premijerom te zemlje Kirilom Petkovim razgovarao između ostalog o prilikama za pronalaženjem novog tržišta prehrambenih proizvoda koje bi Crna Gora uvozila.