Ekonomija

MEDOJEVIĆ: MICKEJEVE IDEJE SULUDE I OPASNE! VLADA! ODMAH U PONEDELJAK DA ZAMRZNE CIJENE GORIVA!

Autor Jovana Raičević

Današnji predlozi Vlade su neadekvatni, zakašnjeli, nedovoljni i neefikasni, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

"Građani i privreda Crne Gore u ovim turbulentim vremenima krize ne smiju biti ostavljeni na milost i nemilost, formiranja cijena goriva i osnovnih životnih namirnica i ljekova, na globalnom nivou. Vlada mora odmah intervenisati i zamrznuti cijene goriva, i osnovnih životnih namirnica, već u ponedjeljak, a kompanijama koje se bave prometom i distribucijom goriva i osnovnih život ih namirnica i obezbjediti privremeno subvencije iz budzeta. Do stabilizacije situacije na tržištu", naveo je on na svom Fejsbuk nalogu.

Kako je kazao, Vlada mora odmah krenuti u postupak formiranja robnih rezervi.

"Dok se sistemski ne zaokruži čitav mehanizam, neophodno je sa određenim privatnim kompanijama, koje daju najbolje ponude, sklopiti javno-privatno partnerstvo i obezbjediti određene količine osnovnih životnih namirnica, energenata, ljekova. Izbori u Beranama i kampanja Vladine liste “Berane sad” ne smiju biti važniji od preživljavanja ovog naroda i privrede. Ideja Mickeja Spajića da čekamo da se za dvije sedmice cijene goriva same od sebe stabilizuju su sulude i opasne. Potrebna je hitna reakcija Vlade. Za to je potrebna samo dobra volja i znanje", zaključio je Medojević.