Ekonomija

RADNICI KAP-a SE SASTALI SA ABAZOVIĆEM, NISU POSTIGNUTI KONKRETNI DOGOVORI

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Radnici su nakon sastanka sa Dritanom Abazovićem kazali da će u narednim danima pravni timovi radnika KAP-a i Vlade tražiti rješenje da im se riješi problem, prenosi Dan.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Kako su kazali za Dan, nema konkretnih dogovora, ali je iskazana dobra volja za rješenje problema. Naredne nedjelje će obavijestiti javnost da li je rješenje nađeno, ili će nastaviti sa okupljanjima. Kako su naglasili, ništa im nije obećano.

Bivši radnici Kombinata i jutros su se okupili ispred zgrade Vlade gdje čekaju da ih na razgovor primi potpredjednik Vlade Dritan Abazović, naglašava Dan.

Predstavnici Vlade juče nijesu primili radnike KAP-a na razgovor, ali im se obratio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, koji ih je zamolio da se raziđu i pozvao njihove predstavnike na sastanak danas u devet sati.

Radnici protestuju jer traže od Vlade da im uplati beneficije od 2007. do 2021. i omogući da odu u penziju. Njih oko 150 imaju uslove za penziju ako im se uplate beneficije, te mogu da odu u penziju ako im ispune zahtjeve za uplatu beneficija.

Predsjednica Sindikata USSCG Sandra Obradović kaže da su oni razgovarali sa predstavnicima Ministarstva ekonomije koji su se proglasili nenadležnim za rješavanje njihovog slučaja.

Njima je tako saopšteno prije gašenja KAP-a. Radnici traže sastanak sa predstavnicima izvršne vlasti.

EPCG je, kako su naveli, obećala da će radnicima pomoći, te oni traže od Vlade, kao vlasnika EPCG, da im preko tog preduzeća uplati beneficirani radni staž. Za uplatu beneficija je potreban značajan iznos novca, zaključuje Dan.

Tagovi

KAP