Ekonomija

MILATOVIĆ: IZNENAĐEN DRUŠTVENO NEODGOVORNIM PONAŠANJEM VESELINA PEJOVIĆA, ĐUKANOVIĆEVO MIŠLJENJE VIŠE NIJE VAŽNO

Autor Milena Mijušković Izvor Vijesti

On je gostujući u Vijestima u pola sedam pozvao Pejovića da se vrati za pregovarački sto, kao i da će sjutra na sjednici Vlade predstavnici državnih energetskih kompanija iznijeti svoje stavove i analize u vezi sa situacijom u KAP-u.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"Pejović je pregovorima pristupio u lošoj namjeri. Stav Vlade je da EPCG i KAP treba da u svom odnosu dođu do nekog rješenja", istakao je Milatović.

Naveo je da je "društveno neodgovorno ponašanje vlasnika KAP-a dovelo do ovakve situacije u kompaniji".

Nakon što je Pejović danas najavio da će gašenje KAP-a početi 15. decembra i da će bez posla ostati više od 500 radnika, iz Elektroprivrede Crne Gore ponovo ga, kako je saopšteno Televiziji Vijesti, pozivaju na pregovore o cijeni struje za narednu godinu.

Iz energetske kompanije na Pejovića takođe apeluju da se okane politike prijetnji i ucjena, a Vladu da se uključi u rješavanje problema koji, kako kažu, pogađa cijelo društvo.

 Pejović je ranije danas na konferenciji za medije poručio da je njegova odluka o gašenju KAP-a konačna, te da o tome više neće pregovarati.

Za ovakav ishod okrivio je Vladu i EPCG, tvrdeći kako je netačno da bi nastavak isporuke struje Kombinatu po dosadašnjoj cijeni, doveo do gubitaka u energetskoj kompaniji.

Milatović je kazao i da su prethodne Vlade u KAP "usule jako puno neispravne državne pomoći".

Naveo je da su država i Ministarstvo ekonomskog razvoja uradili mnogo da se izađe iz ove situacije, navode Vijesti.

Nije želio da komentariše izjave predsjednika Mila Đukanovića koji je danas kazao da je aktuelna vlast doprinijela da se ugasi i posljednji ozbiljni industrijski subjekt u Crnoj Gori. Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP).

“Nije više važno šta kaže Đukanović, on je čovjek prošlosti, on je pod nekom tenzijom i zbog ove američke crne liste koja će i onako je već zaživjela i u narednim danima tek da zaživi, tako da se ne bih osvrtao na ono što je Đukanović rekao”, poručio je Milatović.