Politika

KNEŽEVIĆ: FRONT U PONEDELJAK PREDLAŽE PLATFORMU ZA IZLAZAK IZ KRIZE!

Autor Gordana Bojanić

Demokratski front (DF) će u ponedeljak predložiti platformu za izlazak iz političke krize, poručio je poslanik tog političkog saveza Milan Knežević, navodeći da će to biti njihova posljednja ponuda.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Knežević je, uoči glasanja o Predlogu izmjena Zakona o unutrašnjim poslovima, kazao da nije istina da je DF odustao od političko-ekspertske rekonstrukcije Vlade.

„Naprotiv, kolega (Dritan) Abazović je odbacio tu mogućnost tražeći isključivo da se razmatra model manjinske podrške Vladi i da on bude premijer“, rekao je Knežević.

On je poručio kolegama iz parlamentarne većine da će u ponedjeljak od DF-a dobiti platformu za izlazak iz krize.

„To će biti paket – izbor nove vlade i pevazilaženje svih društveno-političkih podjela i krize u kojoj se nalazimo zahvaljujući svima. I to će biti posljednja ponuda što se tiče DF-a“, precizirao je Knežević.

On je rekao da DF nikome ne prijeti.

„Samo obećavamo da nećemo više trpjeti ponižavanja, ne DF-a, nego građana koji su nam 30. avgusta dali pobjedu“, kazao je Knežević.

On je pozvao poslanike Građanskog pokreta URA da ne glasaju sa Demokratskom partijom socijalista za, kako je kazao, njihov zakon o unutrašnjim poslovima.

„Jer ćete se sjutra gorko pokajati“, dodao je Knežević.

Šef kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar rekao je da je tom pokretu prioritet evropska budućnost Crne Gore.

"Glasaćemo za svaki poredlog koji doprinosi tom cilju, i glasaću za svaki predlog koji je u interesu građana Crne Gore, i države. Bez obzira da li dolazi od vas ili opozicije. Mi nijesmo roboti i glasačka mašinerija", naglasio je Konatar.

On je rekao da DPS neće preuzeti policiju, jer je jasno da su građani 30.avgusta svoj sud jasno rekli.

"Mi smo postigli dogovor, izabrali vladu 4.decembra prošle godine, a vi radite sve što možete od tada da tu vladu srušite. Za nas ne brinite, mi ostajemo principijelni i kazali smo jasno ovdje šta mislimo o tridesetogodišnjoj vlasti DPS-a i njima. Mi branimo interese građana a ne interese DF-a", kazao je Konatar.

Poslanici su usvojili danas Zakon o unutrašnjim poslovima sa 41 glasom za, 27 protiv i 10 uzdržanih.