Politika

JOKOVIĆ: SNP ĆE PRIHVATITI PREDLOG DF-a, ŽELIMO DA SE IZABERE NOVA VLADA!

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Lider Socijalističke narodne partije i poslanik u Skupštini Vladimir Joković saopštio je u da je ova partija donijela odluku o predlogu Demokratskog fronta da učestvuju u pregovorima o formiranju nove Vlade, prenosi Standard.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Joković je kazao za Standard da će SNP poslati odgovor DF-u da prihvataju predlog sa sastanka.

"Pošto je u najvećoj mjeri obesmišljena rekonstrukcija Vlade, mi želimo da ova parlamentarna većina izabere novu Vladu”, kazao je Joković u izjavi za Standard.

Iz nekoliko partija vladajuće većine Standardu su odgovorili da će svoju odluku saopštiti tek u petak, dok pojedine nijesu još raspravljale o ovim pitanjima na partijskim organima.

Podsjetimo, u ponedjeljak je u Skupštini Crne Gore održan sastanak predstavnika partija vlasti, na kome je inicijator sastanka DF iznio predlog da se otpočne proces formiranja nove Vlade Crne Gore. Dogovoreno je da sve partije do petka u 12 sati pošalju zvaničan odgovor da li žele da učestvuju u pregovorima o formiranju nove Vlade.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je poručio da “što se tiče DF-a model rekonstrukcije Vlade je mrtav, a postojeće stanje neodrživo”.