Politika

"NACRT BUDŽETA NAREDNOG ČETVRTKA NA SJEDNICI VLADE"

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Nacrt budžeta za narednu godinu je skoro završen, i naredne sedmice će biti na sjednici Vlade, najavio je premijer Zdravko Krivokapić. On je u, emisiji Argumenti na TVCG, kazao da Vlada radi punim kapacitetom, i pored toga što je blokirana donošenjem zakona.

Izvor: Vlada Crne Gore

"Zamislite kada 15. novembra treba da predate Budžet, a njega treba da prati set zakona da bi to što je planirano bili realizovano“, rekao je Krivokapić, prenosi Portal RTCG.

Prema njegovim riječima, ako se ti zakoni ne usvoje prije Budžeta, postavlja se pitanje ko u državi treba da polaže račune i kome.

Krivokapić je dodao da je Nacrt budžeta sinhronizovan sa programom "Evropa sad".

Komentarišući odluku ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da ne produži mandat doskorašnjem vršiocu dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Aleksandru Damjanoviću, Krivokapić je kazao da će Damjanoviću biti ponuđena nova funkcija.

"Vlada, a posebno ministar finansija, je smatrao da za kompleksnije probleme i bolju funkciju ponudi to Damjanoviću. Šta će to biti, ja ne mogu reći", rekao je Krivokapić.

On je kazao da izuzetno cijeni Damjanovića.

„Izuzetan ekonomista, dokazani političar, čovjek koji je mnogo sposoban i ima brojne vještine, posebno u komunikacionom dijelu. On nije smijenjen nego, nego mu je istakao mandat", naglasio je Krivokapić.

Govoreći o rastu cijena, Krivokapić je rekao da Vlada nije mogla da ima odgovor na tu krizu, jer ne postoje robne rezerve.

"Mi nijesmo mogli da imamo startegijski odgovor na tu krizu. Razlog je što nemamo robne rezerve. Sa njima, svaku krizu, u početnom talasu udara, možete da amortizujete i onda da tražite najbolji model odgovora za sve građane", kazao je Krivokapić.

On je dodao da su cijene goriva, u velikoj mjeri, prouzrokovane energetskom krizom koja, kako je naveo, nije slučajna, nego planirana.