Politika

MARKOVIĆ: DANAŠNJI SASTANAK SA ESKOBAROM GUBITAK KREDIBILITETA CRNE GORE KOD SAVEZNIKA

Autor Jovana Raičević

"Današnji razgovori sa američkim zvaničnicima u Stejt departmentu nisu samo briga potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i ministra Radulovića, već gubitak kredibiliteta Crne Gore kod saveznika i tradicionalnih partnera treba da zabrine svakog činioca nove vlasti"

Izvor: Vlada Crne Gore

To je na Tviteru saopštio bivši premijer Duško Marković.

 "Umjesto što prevode šta je Gabrijel Eskobar kazao u kontekstu iskazanog nepovjerenja prema Krivokapićevoj Vladi sa posljednjeg Samita NATO, bolje da su što prije razumjeli njegovu poruku. Diplomata tog ranga - ne tumači se, nego se jednostavno čuje ono što ima da vam poruči", napisao je Marković na Tviteru.

Abazović i Radulović borave u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gdje će danas imati više odvojenih sastanaka u Stejt departmentu.

Podsjećamo, zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, kazao je prošle nedjelje da će aktuelna crnogorska Vlada uživati podršku Vašingtona "sve dok je demokratska i koncentrisana na evropsku budućnost zemlje".