Politika

Đukanović lani pomilovao jednog osuđenika

Autor mondo.me Izvor Dnevne novine

U prošloj godini 62 osuđena lica tražila su pomilovanje, a predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uvažio je jednu molbu

Izvor: Tanjug

Pomilovan je osuđeni za ugrožavanje sigurnosti, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu predsjednika Crne Gore, prenose Dnevne novine u svom vikend iydanju.

Podgorički dnevnik navodi da su predsjedniku osim za to krivično djelo, molbe za pomilovanje stizale i od osuđenih za ubistvo, teško ubistvo, nedozvoljene polne radnje, falsifikovanje isprava, lažno prijavljivanje, nedavanje izdržavanja, zloupotrebu službenog položaja…

U periodu od 1.1. do 31.12.2019. godine, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, odlučivao je o šezdeset dvije molbe za pomilovanje osuđenih lica i donio šezdeset jednu odluku, kojima nije uvažio molbe za pomilovanje osuđenih lica i jednu odluku kojom je uvažio molbu za pomilovanje osuđenog lica (R.M.), pri čemu je Ministarstvo pravde dalo predlog da se molba uvaži”, precizirano je u dokumentu, prenose Vikend novine.

Odluka o pomilovanju se odnosi na oslobođenje od izvršenja izrečene kazne rada u javnom interesu u trajanju od 100 časova, zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 168, stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.