Politika

Odloženo suđenje Kneževiću u predmetu “Aerodromi”

Autor TV Vijesti

SDT tereti bivše rukovodioce Atlas banke da su oštetili Aerodrome Crne Gore za tri miliona eura

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Zbog opravdanog odsustva stečajnog upravnika “Atlas banke” Mirka Radonjića, nastavak suđenja okrivljenom Dušku Kneževiću u predmetu Aerodromi odloženo je za 28. oktobar.

SDT podiglo je optužnicu protiv bivših rukovodilaca „Atlas banke“ Duška Kneževića, Marka Nikolića i Dijane Zečević, te pravnog lica “Atlas banka”. Okrivljeni su, prema optužnici, oštetili “Aerodrome Crne Gore” za tri miliona eura, a korist pribavili “Atlas banci” u tom iznosu, jer nisu vratili depozit od tri miliona eura, nakon što je istekao rok oročenja.

Prema navodima Specijalnog tužilaštva, bivši vlasnik Atlas banke Duško Knežević tereti se da je svoje službenike Nikolića i Zečević podstrekavao na zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, odnosno da prisvoje novčana sredstva JP Aerodromi nakon isteka oročenja depozita.

“Iz odbrane okrivljenih Nikolića i Zečević, te iskaza svjedoka Danila Orlandića, Vesne Ječmenice i Milice Ivanović, nesporno proizilazi da je rok oročenja predmetnog depozita istekao 11. avgusta 2018. godine, i da je oštećeno preduzeće “Aerodromi Crne Gore” u više navrata zahtijevalo i davalo instrukcije da se navedena novčana sredstva u iznosu od 3.000.000, 00 eura, nakon isteka roka oročenja, vrate na transakcioni račun oštećenog preduzeća. Ali, do toga nije došlo”, navodi tužilac u obrazloženju optužnice.