Politika

Sa spiska koji je dostavio Živković samo pet osoba upisano nakon 31. decembra 2020.

Autor Vasilisa Grgurević

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je nakon provjere spiska osoba koji je Upravi policije dostavio lider i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković, utvrđeno da je samo pet osoba u birački spisak upisano nakon 31. decembra 2020.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

U saopštenju se navodi da su četiri osobe upisane 2021. i jedna osoba 2022. godine.

Živković je u subotu Centru bezbjednosti Podgorica predao spisak sa 2.300 imena onih za koje u DPS-u sumnjaju da ostvaruju biračko pravo u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Živković je novinarima ispred CB Podgorica rekao da je u svojstvu građanina, dao izjavu povodom informacija o eventualno nezakonito upisanim biračima.

Iz MUP-a su saopštili da je u mandatu 44. Vlade sa spiska koji je Živković dostavio "ukupno upisano 0 lica".

"Ministarstvo će tokom sjutrašnjeg dana dostaviti sve ostale informacije. Ministarstvo unutrašnjih poslova u okviru svojih zakonom definisanih nadležnosti dužno je da vodi birački spisak na tačan, ažuran i pouzdan način, odnosno da garantuje zakonitost biračkog prava za svako lice koje ostvaruje biračko pravo u Crnoj Gori. Za eventualne upise van naše zemlje i zakonitost upisa na teritoriji druge zemlje, Ministarstvo nije nadležno", piše u saopštenju MUP-a.