Politika

PRVI REZULTATI IZBORA U GUSINJU

Autor Vasilisa Grgurević Izvor RTCG

U Gusinju su danas održani lokalni izbori na kojima je učestvovalo pet lista.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prema prvim nezvaničnim rezultatima pobjednik izbora sa 14 mandata je koalicija Srcem za Gusinje, koju čine Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP). Međutim, ova koalicija neće moći sama da formira vlast jer parlament Gusinja ima 30 odbornika. Lista “Zajedno za Gusinje” Albanski forum i DUA-e osvojila je sedam mandata, Demokratska partija socijalista šest, Pokret za Gusinje dva mandata i Demokrate jedan mandat.

Pravo glasa imalo je 4.618 građana, koji su glasali na deset biračkih mjesta. Prema podacima Opštinske izborne komisije, glasalo je 46,03 odsto birača.

Podaci Bošnjačke stranke

Koalicija Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP) osvojila je 916 glasova, lista “Zajedno za Gusinje” Albanski forum i DUA-e 485 glasova, dok je Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila 434 glasa. Slijedi Pokret za Gusinje sa 166 glasova i Demokratska Crna Gora 110 glasova.

Podaci Demokrata

Na osnovu 100 odsto prebrojanih glasačkih listića koalicija Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP) dobila je 14 mandata, slijedi lista “Zajedno za Gusinje” Albanski forum i DUA-e sedam mandata, Demokratska partija socijalista (DPS) sa šest mandata, Pokret za Gusinje dva mandata i Demokratska Crna Gora jedan mandat. To su za RTCG nezvanično saopštili iz Demokratske Crne Gore.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Gusinju iskoristilo je 2.126 birača, od ukupno 4.618 upisanih, odnosno 46,03 odsto.