Politika

PES: DPS da informiše javnost kada je nastala fotografija Drešaja i Abdića

Autor Anđela Vukčević

Razumijemo da to možda kvari zajednički koncept antivladinog bloka u kome se DPS nameće kao reformisan, ali za građane je jako važna transparentnost, što zastupa i član antivladinog bloka Jakov Milatović“, kažu u PES-u.

Izvor: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) ima obavezu da informiše javnost kada je nastala fotografija osumnjičenog za šverc kokaina Viktora Drešaja i Nermina Abdića, njihovog kandidata za gradonačelnika, poručili su iz Pokreta Evropa sad PES.

“Pošto su ažurni posljednjih dana sa prezentacijom evidencije ko je šta radio i čime se bavio za vrijeme prije i nakon njihove vlasti, značajno je da DPS objavi i ovaj detalj, kako bi se javnost uvjerila da im je stalo do transparentnosti. Razumijemo da to možda kvari zajednički koncept antivladinog bloka u kome se DPS nameće kao reformisan, ali za građane je jako važna transparentnost, što zastupa i član antivladinog bloka Jakov Milatović“, kažu u PES-u.

Zato očekuju, ističu, od DPS-a da saopšti da li je Drešaj imao kakvu ulogu u vrijeme njihove vlasti i da li je on ostao i dalje blizak toj partiji i funkcionerima, nakon što je shvatio da su se reformisali po sadašnjim kriterijumima predsjednika države.