Politika

DPS, NSD I PES PODRŽAĆE INICIJATIVU SNP-A ZA SKRAĆENJE MANDATA SO BERANE

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Vijesti

Inicijativu za skraćenje mandata Skupštine opštine Berane koju će podnijeti sedam odbornika SNP-a, a podržaće devet odbornika DPS-a, tri Nove srpske demokratije i dva Pokreta Evropa sad.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Iz beranskog SNP-a na ovaj korak su se odlučili nakon skoro tri mjeseca od kada je ova opština bez ključnih funkcija - predsjednika i potpredsjednika i nakon što im je Vlada 15. avgusta naložila isto da urade.

Iz Nove srpske demokratije poručuju da će njihova tri odbornika glasati da se beranskom parlamentu skrati mandat i da je sjednica trebala da se zakaže na predlog Vlade.

Sličan stav imaju i u Pokretu Evropa sad, zbog čega ce njihova dva odbornika takođe dići ruku.

Za opozicioni DPS koji će takođe podržati inicijativu o skraćenju mandata, Berane je talac državne poltike onih koji čekaju da se završe izbori u drugim gradovima i da krene program Evropa sad dva.

Nakon potpisa najmanje jedne trećine odbornika Skupštine opštine, sjednica SO Berane bi trebala da se zakaže po hitnom postupku u roku od tri dana, kako nezvanično saznajemo, najvjerovanije u utorak a nakon toga će se raspisati novi izbori.