Politika

MUJOVIĆ NIKOLIĆU: NITI SAM IKAD, NITI ĆU IKAD BITI SA VAMA, NAPROTIV JOŠ JAČE PROTIV VAS

On je rekao da se na poziv nekadašnje ministarke ekonomije Dragice Sekulić, sa kojom se, kako kaže, poznaje iz srednjoškolskih i fakultetskih dana odazvao skupu koji je organizovan u septembru 2022. godine.

Izvor: PES

Niti sam ikad, niti ću ikad biti sa vama, naprotiv još jače protiv vas, saopštio je Saša Mujović, nosilac izborne liste “Evropa sad – Demokrate – Još jače” u reagovanju na navode portparola Demokratske partije socijalista (DPS) Miloša Nikolića.

“I kao što sam najavio u mom prethodnom reagovanju, nastavljate sa lažima, ali ovaj put još jače. Radi javnosti, a ne radi DPS-a, imam potrebu da obrazložim dimenzije manipulacije. Kao član Savjeta za naučnoistraživačku djelatnost pri Ministarstvu nauke, izabran u ime akademske zajednice, a ne po partijskom ključu ili ne daj Bože kao vaš simpatizer ili član, imao sam posebno zaduženje da se bavim izradom Strategije pametne specijalizacije – Oblast Energije (S3 Strategija). Kakav je i koliki moj doprinos bio na tom polju možete konsultovati i bivšu ministarku i bivšu članicu vaše partije gospođu Sanju Damjanović. Pomenuta strategija je predstavljena nekadašnjem premijeru Markoviću na sjednici KEP-a”, kazao je Mujović.

On je rekao da se na poziv nekadašnje ministarke ekonomije Dragice Sekulić, sa kojom se, kako kaže, poznaje iz srednjoškolskih i fakultetskih dana odazvao skupu koji je organizovan u septembru 2022. godine.

“Da je bilo ko, nezavisno od partijske ili bilo koje druge pripadnosti, tražio konsultacije na temu iz domena struke koju pokrivam, odazvao bih se, jer to smatram obavezom univerzitetskog profesora i građanina zainteresovanog za napredak svoje zemlje”, dodao je Mujović.

Napominje da nije bio upoznat ko će učestvovati na skupu.

“U hotelu “Voco”, gdje je nastala famozna fotografija bili su prisutni bivši državnici, bivši ministri, profesori univerziteta, privrednici. Tema je bila politička. Skup sam napustio odmah po tom saznanju”, rekao je Mujović.

Kako je dodao, “da DPS manipuliše fotografijom može potvrditi gospođa Sekulić”.

“A da nisam pristalica vaše politike valjda vam je bilo jasno i kada sam odbio da se u ime akademske zajednice prije 30. avgusta obratim na vašem partijskom skupu. Neću dozvoliti da se moje ime, rad i napori iskoriste za vaše manipulacije. Za razliku od vas, ja poštujem granice između državnih projekata i partije, jer istinska demokratija i transparentnost nemaju ništa sa partijskim interesima. I još nešto, ono što vas najviše nervira i vas i one sa kojima ste srušili vlast u Podgorici: niti sam ikad, niti ću ikad biti sa vama, naprotiv još jače protiv vas”, zaključio je Mujović.