Politika

BRNABIĆ: Trudiću se da parlamenti Crne Gore i Srbije uspostave bližu saradnju

Autor Milica Mrvaljević

Parlamentarna diplomatija jedan je od mojih prioriteta, trudiću se da sa parlamentom Crne Gore uspostavim bližu saradnju, kazala je predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić tokom susreta sa predstavnicima Vlade Crne Gore u Beogradu.

Izvor: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Iz Ministarstva saobraćaja (MS) saopšteno je da su se potpredsjednik Vlade Crne Gore Milun Zogović i ministarka saobraćaja Crne Gore Maja Vukićević sastali sa predsjednicom parlamenta Srbije Anom Brnabić.

U saopštenju za medije navodi se da su članovi Vlade Crne Gore izrazili zadovoljstvo što se njihova prva međunarodna službena posjeta dogodila upravo u Beogradu i što je neposredno nakon bilateralnog sastanka sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, uprilićen sastanak sa Brnabić.

Navodi se da su Zogović i Vukićević istakli da je za Crnu Goru saradnja sa Srbijom od izuzetnog značaja te da će se “truditi da u narednim godinama odnosi dve zemlje budu na daleko boljem nivou.”

Brnabić se saglasila i istakla da Srbija mnogo značaja pridaje regionalnoj saradnji te da “razvijen i povezan region znači bolji život za sve njegove građane”.

,,Zadovoljstvo je što smo nakon sastanka u Palati Srbija organizovali sastanak i u Skupštini Srbije odakle zajednički šaljemo poruku o značaju najavljenih, zajedničkih aktivnosti dvije Vlade’’ saopštila je Maja Vukićević, ministarka saobraćaja u Vladi Crne Gore.

Dodaje se da je Brnabić naglasila da je parlamentarna diplomatija jedan od njenih prioriteta, te da će se “truditi da sa parlamentom Crne Gore uspostavi bližu saradnju”.

Zogović i Vukićević su istakli da su najvažniji infrastrukturni projekti za njihovu zemlju rekonstrukcija pruge Beograd – Bar i izgradnja autoputa koji bi u budućnosti povezao crnogorsko primorje i Podgoricu sa Beogradom.

Iz MS podsjećaju da Zogović i Vukićević borave u dvodnevnoj poseti Beogradu i ranije tokom dana sastali su se sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goranom Vesićem, te da danas će održati sastanak sa predstvanicima Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, u Beogradu.