Politika

Milović: Zabjelo i Tološi da dobiju nove stadione

Autor Milica Mrvaljević

Kao gradonačelnik Podgorice, pokrenuću inicijativu za javno-privatno partnerstvo domaćih i stranih investitora sa Glavnim gradom, najavio je Andrej Milović, nosilac Podgoričke liste za izbore u Glavnom gradu.

Izvor: MONDO/Milica Mrvaljević

” Tako ćemo trajno riješiti problem nedostatka stadiona i sportskih centara u većim naseljima koja to odavno zaslužuju, poput Zabjela i Tološa”, naveo je Milović na mreži X.


Iniciraće, kaže, pregovore da Glavni grad Podgorica oslobodi od plaćanja komunalija parcelu na kojoj se nalazi stadion sa pratećim parcelama, a koja je u vlasništvu grada.

“Kroz partnerstvo sa investitorima, na lokaciji stadiona FK Zabjela i pomoćnih parcela, investitor će sagraditi stadion sa poslovno-tržišnim objektom. U sklopu stadiona biće planiran i komercijalni dio u kom bi udio imao Glavni grad Podgorica i klub. Na ovaj način, Zabjelo i Zabjelčani bi dobili perspektivu, da uz obrazovanje, imaju priliku i za sportski razvoj”, naveo je Milović.

Prema njegovim riječima, isti princip iskoristiće na primjeru naselja Tološi, koje je zapostavljeno u svakom smislu, a naročito kad je razvoj sporta i kulture u pitanju.

“Podgorica se mora ravnomjerno i planski razvijati, bez favorizovanja određenih kvartova. Gradonačenik Podgorice mora imati aktivnu ulogu u razvoju podgoričkog sporta, kroz moderan i progresivan pristup rješavanju problema u svim sportovima na teritoriji cijele Podgorice, od prostornih kapaciteta do nesmetanog funkcionisanja klubova. Vratimo sport Podgorici, vratimo Podgoricu građanima”, poručuje Milović.