Politika

POSLANICI USVOJILI ZAKON O ORGANIZOVANJU TRŽIŠTA I RIBARSTVU I AKVAKULTURI

Autor Anđela Vukčević

U toku je sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se raspravljati o više zakonskih rešenja.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Predloženi Dnevni red za tu sjednicu je: Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore za 2024. godinu, Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, Predlog zakona o izmjenama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o radu, Predlog zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju, Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o stručnom osposobljavanju lica sa stečenim visokim obrazovanjem, Predlog zakona o otpisu kamate na dospjele poreske obaveze i Predlog zakona o organizovanju tržišta u ribarstvu i akvakulturi.

Poslanik PES-a Miloš Pižurica pozvao je državne organe da daju sve od sebe i unaprijede zakonska rješenja da se slučajevi femicida nikad više ne dogode.

“Policija i tužilaštvo moraju mnogo ozbiljnije shvatiti prijetnje koje žene dobijaju. Davno je pređena crvena linija kada je femicid u pitanju. Poslednji je čas da se kao društvo trgnemo”, poručio je Pižurica.

Pozvao je žene u Crnoj Gori da nikada više ne trpe prijetnje, da glasno traže pomoć, te da tu pomoć svi moraju ozbiljno da shvate i spriječe takve zločine u Crnoj Gori.

Poslanici raspravljaju o Prijedlogu zakona o organizovanju tržišta u ribarstvu i akvakulturi.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković smatra da zakon treba da bude usvojen.

“Ovaj zakon se morao donijeti u procesu pridruživanja Crne Gore u EU. Tri Vlade su ga usvajale, slale u Parlament, i onda su Vlade padale. Očigledno ćemo ga usvojiti, pa će ova Vlada potrajati”, kazao je Joković.

Poslanici su sa 46 glasova za usvojili Prijedlog zakona o organizovanju tržišta u ribarstvu i akvakulturi.