Politika

PES: MILATOVIĆ POTVRDIO DA JE RUŠENJE VLASTI U PODGORICI PRVI KORAK KA RUŠENJU VLADE

Autor Anđela Vukčević

Dodaju da takvu namjeru od početka imaju konstituenti bivšeg režima, "kojima se od nedavno pridružio i Milatović sa 'pristojnim' Medojevićem i Abazovićem".

Izvor: Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović "potvrdio da je rušenje vlasti u Podgorici prvi korak ka rušenju Vlade".

"Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović više i ne krije ambiciju da pogazi javno obećanje o obnašanju uloge predsjednika svih građana i transformiše se u političku prikolicu Dritana Abazovića i Nebojše Medojevića. Imajući u vidu prirodu i karakter napada na aktuelnu Vladu, te zajedničko djelovanje u Podgorici, to je sasvim prirodna koalicija, koja ima ulogu da se konstituiše nova većina sa dosadašnjim opozicijom prvo u Podgorici, a onda i na državnom nivou. Ukazujemo da je Milatović potvrdio više puta izrečene stavove PES-a da je rušenje vlasti u Podgorici, prvi korak u pokušaju rušenja Vlade Crne Gore", saopšteno je iz PES-a.

Dodaju da takvu namjeru od početka imaju konstituenti bivšeg režima, "kojima se od nedavno pridružio i Milatović sa 'pristojnim' Medojevićem i Abazovićem".

"Ovaj 'pristojni' svijet planira da formira novu većinu sa onima koji su za vrijeme svoje vladavine građane ubjeđivali da je gorivo luksuz, a sada im vrijeđaju zdrav razum da je u doba globalnih poskupljenja bolje živjeti sa starim platama i penzijama ili simboličnim uvećanjima na godišnjem nivou. Svakako je došlo vrijeme da građani presude kome će dati podršku. Onima koji unapređuju životni standard, afirmišu borbu protiv korupcije i kriminala, ubrzavaju evropske integracije ili onima koji su imali stagnacije u svim navedenim oblastima", zaključuje se u saopštenju PES-a.