Politika

PES: Spajić letio komercijalnim letom o sopstvenom trošku

Autor Milica Mrvaljević

Kako su istakli, te bizarne i senzacionalističke tvrdnje, lako demantuju činjenice poput onih da je, kao što se vidi na danas objavljenim fotografijama Spajić bio u restoranu Le Girelier.

Izvor: PES

Da je crnogorska političko-medijsko scena dotakla etičko dno i vrhunac tabloidizacije, govori i današnje spinovanje medija bliskih Jakovu Milatoviću koji su lažno optužili premijera Milojka Spajića da koristi Vladin avion za potrebe godišnjeg odmora, kao i da pije šampanjac od 8.000 eura, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

Kako su istakli, te bizarne i senzacionalističke tvrdnje, lako demantuju činjenice poput onih da je, kao što se vidi na danas objavljenim fotografijama Spajić bio u restoranu Le Girelier.

Izvor: PES

“U par sekundi korišćenja Gugla, što bi svaki priučeni novinar ovih medija trebalo da umije, može se naći cjenovnik tog restorana u kojem su cijene paste 30ak eura, a čaša šampanjca 20 eura, jeftinije nego na mnogim mjestima u Crnoj Gori i regionu”, kazali su iz PES-a.

Navode da bi, po logici Dritana Abazovića, Jakova Milatovića i njihovih medijskih natpisa ispada da je Spajić popio 400 čaša šampanjca za nekih sat i po koliko je boravio u restoranu. Iako se priča o “skupom šampanjcu” i zloupotrebi Vladinog aviona zgodno uklapa u beskrupulozne pokušaje kriminalizacije predsjednika Vlade, ona je besmislena jer ni Spajić niti njegova supruga, u 6. mjesecu trudnoće, ne konzumiraju alkohol.

“Osim toga, Spajić je dostavio i avionsku kartu na kojoj se vidi da je išao redovnom komercijalnom aviolinijom i ekonomskom klasom (Y i K klase, najjeftinije), a za razliku od nekih bivših i sadašnjih medijima omiljenih zvaničnika, Spajić je sam snosio troškove putovanja”, dodaju.

Izvor: PES

Smatarju da je razumljivo kako je zbog izostanka ekskluzivnih informacija iz Vlade, teško popuniti prostor između turskih serija i dodvoravanja predsjedniku države, ali medijske platforme treba da se drže etičkog izvještavanja i kada im to ne donosi nužno komercijalni uspjeh.