Politika

PES: MILATOVIĆ O PENZIJAMA NE GOVORI ISTINU, DOK I DALJE ĆUTI ZA DODJELU DRŽAVLJANSTVA RAMAJU

Autor Balša Janković

"Na svako pitanje Milatovića nije teško odgovoriti, osim što niko i dalje nema odgovor zašto Milatović toliko očigledno, čak i na svoju štetu štiti postupke Dritana Abazovića"

Izvor: Evropa sad

Pokret Evropa sad saopštio je da nakon što se ispostavilo da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović "pokazao neznanje ili ne govori istinu o penzijama", da očekuju "da prekine višednevno ćutnje" za dodjelu državljanstva Naseru Ramaju.

Iz PES-a je saopšteno da je to pitanje u ustavnim nadležnostima Milatovića, kao članu Savjeta za odbranu.

"Počasno državljanstvo koje je kosovskom biznismenu uručio tadašnji premijer Abazović, samo četiri dana prije smjene na premijerskoj poziciji, jeste indikator da osim bezbjednosnog aspekta, postoje i elementi korupcije. Pogotovo je sve dodatno zabrinjavajuće, ako je Abazović crnogorskim pasošem častio osumnjičenog Ramaja za kojeg se u medijima tvrdi da je na Kosovu ostavio dugove, dok je u Crnoj Gori osumnjičen za višemilionsku utaju poreza. Takvom licu je Milatovićev koalicioni partner po hitnoj proceduri isporučio crnogorski pasoš, dok uporno pokušava da kriminalizuje sve one, koji na ovaj skandal ukazuju", piše u saopštenju PES-a.

Dodaju da iako je svima jasno da se Milatović "odavno ne ophodi kao predsjednik svih građana" i da "postaje očigledno koliko u ulozi političke marionete GP URA-e pokušava da svakodnevnim pitanjima Vladi skrene fokus sa kontroverznih radnji svojih koalicionih partnera".

"Na svako pitanje Milatovića nije teško odgovoriti, osim što niko i dalje nema odgovor zašto Milatović toliko očigledno, čak i na svoju štetu štiti postupke Dritana Abazovića. Mnogi bi pomislili da se možda i sam Milatović upetljao u razne korupcionaške afere sa Abazovićem, pa mu je zbog toga i obaveza da ignoriše ova neugodna pitanja", zaključili su iz PES-a.

Možda ce vas zanimati