Politika

KABINET MILATOVIĆA: IZBORI ZA ODBORNIKE U SKUPŠTINI OPŠTINE ANDRIJEVICA BIĆE RASPISANI U SKLADU SA ZAKONOM

Autor Balša Janković

Iz kancelarije su se oglasili povodom različitih medijskih interpretacija koje se tiču raspisivanja izbora za odbornike SO Andrijevica.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

Izbori za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica biće raspisani u skladu sa zakonom, poručili su iz Kancelarije za odnose sa javnošću Predsjednika Crne Gore.

Iz kancelarije su se oglasili povodom različitih medijskih interpretacija koje se tiču raspisivanja izbora za odbornike SO Andrijevica.

“Odredbom člana 39 stav 7 Zakona o lokalnoj samoupravi propisano je da “ako se skupština ne konstituiše u roku od 60 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora, Predsjednik Crne Gore raspisuje nove izbore za skupštinu; -da se konačni rezultati izbora za odbornike objavljuju za odbornike u “Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi””, navedeno je u reagovanju dostavljenom iz Kancelarije za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Imajući u vidu da su konačni rezultati izbora u Andrijevici objavljeni u Službenom listu 16. jula, iz kancelarije navode da je “nedvosmisleno da se još nisu stekli uslovi za raspisivanje izbora u toj opštini”.

“To potvrđuje i Nalaz upravnog nadzora nad primjenom člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi od strane SO Andrijevica (akt Ministarstva javne uprave od 19. jula 2024. godine)”, poručuju iz Kancelarije.