Politika

ODBOR PODRŽAO IZMJENE ZAKONA O CRNOGORSKOM DRŽAVLJANSTVU

Autor Milica Mrvaljević

Predlog je usvojen jednoglasno.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

“Vidim da je javnost zainteresovana, čisto da naglasim da se kod izmjena Zakona o crnogorskom državljanstvu ne radi o onim izmjenama koje je pominjao predsjednik parlamenta, jer sam vidio da su neki ljudi bili zabrinuti, a neki i srećni, već se radi isključivo o onome što je potrebno za realizaciju softvera”, kazao je zamjenik predsjednika Odbora Nikola Zirojević.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić objasnio je prije glasanja da je riječ o setu zakona koji je predložio pravni tim Monstata u skladu sa dogovorom Vlade i parlamentarne opozicije o sprovođenju i kontroli procesa popisa stanovništva.

"Naime, riječ je o zakonskim tekstovima koje je potrebno upodobiti tako da bi Monstat mogao da stvari uvid u baze podataka i provjeri podatke koje je prrikupio na terenu u smislu validnosti.Na Kolegijumu predsjednika Skupštine dogovorili smo se da nećemo raspravljati o ovim zakonskim rješenjima čije izmjene važe samo do završetka procesa popisa. Vjerujem da postoji opšte raspoloženje da to usvojimo i omogućimo kredibilan proces", kazao je Nikolić.

Za izvjestioca Odbora izabran je Zirojević.