Politika

JOVANOVIĆ: PONOVNI IZBORI U BUDVI BI MOGLI DA SE DESE U OKTOBRU

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

"Ljetnja turistička sezona nije imperativ samo za grad", rekao je Jovanović.

Izvor: Budva naš grad

Jovanović je kazao da bi potencijalno ponavljanje izbora ili ponovni izbori u Budvi mogli da se dese sredinom oktobra.

On je kazao da misli da novi izbori nijesu potrebni građanima posebno što se Budva nalazi u jeku turističke sezone, pišu Vijesti.

"Ljetnja turistička sezona nije imperativ samo za grad", rekao je Jovanović.

On je rekao da je posebna odgovornost na političkim subjektima koji su sa državnog nivoa učestvovali u ovom izbornom procesu.

"Tu prije svega mislim na Pokret Evropa sad (PES) koji možda treba i najviše odgovornosti da pokaže u ovom periodu i da bude konstruktivan činilac u budućoj vlasti u Budvi", kazao je Jovanović.

Jovanović je oporučio da još uvijek čekaju zvaničan stav Demokratske narodne partije (DNP) i Socijalističke narodne partije (SNP).

Te partije su bile na listi "Za budućnost Budve" koju je predvodio Mladen Mikijelj.

"Postoji preko 20 odbornika koji mogu konstituisati vlast", rekao je Jovanović.

Na pitanje da li su neke partije sa liste koju je predvodio Mikijelj više puta poručile da nisu zainteresovane da pojedinačno govore o formiranju vlasti sa Jovanovićevom listom, već da mogu samo razgovarati kao jedinstvena lista, Jovanović je kazao da je to stav Pokreta za promjene (PzP) koji ima jednog odbornika, pišu Vijesti.

Rekao je da je PzP taj odgovor uputio putem medija, a da taj zvaničan odgovor njemu nikad nije upućen.

Na pitanje kako bi moglo doći do saradnje sa DNP ili SNP, Jovanović je rekao da se utemeljenje za to može naći na primjeru Berana.

"SNP je u Beranama izopšten, možda i politički ponižen u odnosu na partnere na državnom nivou. I tu postoji politička kriza koja vjerovatno vidi ka vanrednim lokalnim izborima", rekao je Jovanović.

Rekao je da je u odličnim odnosima sa DNP i da postoje kontakt

Jovanović je rekao da izborna lista koju je predvodio treba da da kandidata za predsjednika Opštine i da će u narednim danima uputiti poziv Novoj srpskoj demokratiji (NSD) i Demokratskoj partiji socijalista (DPS).