Politika

JOVANOVIĆ: BOŽOVIĆ DEMANTUJE DA JE KUPOVAO GLASOVE ZA DPS! Budvani znaju ko su kriminalci u politici

Autor Anđela Vukčević

"Radi se o kriminalnim strukturama koje su se pojavile nakon određivanja pritvora Milu Bozoviću. Te strukture su htjele da preuzmu vlast u Budvi preko određenog broja odbornika", tvrdi Jovanović.

Izvor: Budva naš grad

U Budvi se zna ko su kriminalne strukture koje su na razne načine bile involvirane u političke procese, a iste su htjele da preuzmu vlast u našem gradu, kazao je predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva i nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović.

"Radi se o kriminalnim strukturama koje su se pojavile nakon određivanja pritvora Milu Bozoviću. Te strukture su htjele da preuzmu vlast u Budvi preko određenog broja odbornika", tvrdi Jovanović.

Jovanović se u emisiji "Minula neđelja" na A Plus televiziji dotakao i teme oko predsjednika Opštine Budva Mila Božovića, koji se nalazi u pritvoru, navodeći da nisu tačne informacije da je navodno kupovao glasove za Demokratsku partiju socijalista (DPS)

"Božović je demantovao da je kupovao glasove za DPS. Poznajem ga dovoljno dugo, on ima ozbiljni opozicioni anti-DPS staž, u politici je jako dugo i dugo se borio protiv DPS-a, tako da te informacije zaista nisu tačne", rekao je Jovanović.

Komentarišući rezultate izbora u Budvi, Jovanović je kazao da je optimista što se tiče formiranja vlasti u ovom primorskom gradu, a ubijeđen je i da ponavljanja izbora neće biti.

"Svakako smo i za tu opciju spremni i radujemo se ako dođe do ponavljanja izbora", poručio je on.

Podsjetio je da je 7. jula rok kad treba da se održi konstitutivna sjednica i da se verifikuju mandati.

Ponovio je i sa kojim političkim subjektima neće sarađivati, a kazao je i da je nakon izbora bilo neformalnih razgovora oko formiranja vlasti.

"Obično se nakon izbora vrše kalkulacije, ali kod nas toga nema. Mi sa NSD -om i DPS-om nećemo pregovarati, ali smo razgovarali sa Demokratama. Dosta je bilo špekulacija nakon izbora, a ono što je sigurno jeste da je naša lista osvojila najveći broj mandata i to nam daje izborni legitimitet da formiramo vlast. Zbog turističke sezone koja je u jeku u Budvi, vlast treba uspostaviti u zakonski predviđenom roku. Budvi ne trebaju skandali", kazao je Jovanović.

Govoreći o saradnji sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP), Jovanović je kazao da su se neposredno nakon neformalnih razgovora ućutali. Tvrdi da je to uticaj kriminalnih struktura u Budvi.

"Mislim da od njihovog samostalnog djelovanja u Budvi nema ništa. Oni će se voditi isključivo svojim interesima, ali u Budvi im nije data tolika sloboda, pa mislim da će slušati kriminalne strukture i funkcionere šta im kažu", zaključio je Jovanović.

Opštinska izborna komisija (OIK) Budva proglasila je ranije konačne rezultate lokalnih izbora u Budvi održanih 26. maja, po kojima izborna lista "Budva naš grad – Nikola Jovanović" dobila podršku 2.671 glasača ili 23,91 odsto i osvojila devet mandata.

Lista "Demokrate - Ojačaj. Obnovi. Oživi. - Budva Odlučuje - Đorđe Zenović" dobila je 1.194 glasova ili 10,70 odsto (četiri mandata).

Lista "Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad – Mladen Mikijelj" dobila je podršku 2.842 birača ili 25,44 odsto, odnosno devet mandata.

Listu "Evropa sad – Budva ima šansu - dr Predrag Zenović" glasalo je 784 birača ili 7,02 odsto (dva mandata), Crnogorsku evropsku partiju 239 birača ili 2,14 odsto, a "DPS - Budva može bolje - prof. dr Nikola Milović" 2.228 birača ili 19,94 odsto (sedam mandata).

Listu "URA - Dr Dritan Abazović - Drugačije!" koju predvodi Blažo Rađenović podržalo je 550 birača ili 4,92 odsto, listu "Čist izbor – Petar Odžić – SDP, SD, LP i građani" 514 birača ili 4,60 odsto, i one su osvojile po jedan mandat.

Listu "Dr Vujičić Božidar – Za stvarne promjene" glasalo je 149 birača ili 1,33 odsto, pa je ostala ispod cenzusa, kao i lista Crnogorske evropske partije.

Za formiranje vlasti potrebna je podrška 17 odbornika od ukupno 33 koliko broji budvanski parlament. Jovanović kao koalicione partnere vidi Demokrate, SDP, URA, ali i Demokratsku narodnu partiju (DNP) i Socijalističku narodnu partiju (SNP) koji su u okviru koalicije koju je predvodio Mikijelj (NSD) osvojile po dva odbornička mandata.