Politika

VANREDNI PRES MILOVIĆA: SPAJIĆU, PREKINITE OVU FARSU I PREDLOŽITE MOJE RAZRJEŠENJE!

Autor Anđela Vukčević

Danas se održala vanredna pres konferencija koju je predvodio Andrej Milović

Izvor: MONDO/Milica Mrvaljević

Prije oglašavanje glavne teme Milović je govorio o Ibar zakonima koji su usvojeni, ali istakao i napore koje je dalo Ministarstvo pravde da se isti realizuju.

Vlada je prošle sedmice donijela odluku da umjesto ministra pravde Andreja Milovića potpredsjednik Vlade Momo Koprivica bude zastupnik u Skupštini kada se raspravlaljo o IBAR zakonima u ime predlagača zakona.

Tema današnje pres konferencije jesu kako Milović navodi " udari kojima je on izložen".

“Od kadas sam stupio na mjesto ministra trpio sam i trpim sračunate medijske i političke udare. Ta i takva agenda širenja neistina i već oprobana metoda blaćenja ljudi, navodno kriminalizacije i diskreditacije, kreirana je i uvezena da se pošto- poto sruši ministar pravde kao jedan od najodgovornijeg subjekta za dobijanje IBAR-a i deblokiranja poglavlja 23. Na žalosti ili sreću nijesam bio pošteđen ni od jednog broja ljudi iz PES-a, kojem sam pripadao”, kazao je Milović.

Tada je iz Vlade saopšteno da se Milović oglušio o uputstvu koje je predviđalo da se amandmani na IBAR zakone ne mogu prihvatiti bez saglasnosti Vlade. Milović je nakon ove odluke kazao da kao resorni ministar nije dobio specifično uputstvo od Vlade da se ne smiju prihvatiti amandmani koji ispravljaju tehničku grešku u tekstu zakona.

“Premijer Milojko Spajić i njegov šef kabineta, koji o opvim zakonima teško da znaju više od njihovih naziva i to kad ih pročitaju, znali su da nađu način da nelegalno i neligtimno udalje ministra pravde iz Skupštine kao jasan uvod u ono što već neko vrijeme planiraju da urade-da zamijene ministra sa drugim licem koji će biti taster ministar, klimogavac koji će bez pardona hvaliti, ali ne svojim radom”, dodao je Milović.

On je istakao da je od 12 IBAR zakona njih devet pripremilo Ministarstvo pravde.

Milović je dalje naveo da su svi ovi udari kojim je on izložen, počeli da utiču i na njegove bliske saradnike.