Politika

BEČIĆ: VELIKI TRENUTAK ZA CRNU GORU, KAD SMO SLOŽNI SVI CILJEVI SU DOSTIŽNI!

Autor Marija Milošević

"Veliki trenutak za Crnu Goru. Gotovo jednoglasno usvojeni svi zakoni i time ispunjeni svi uslovi neophodni za dobijanje IBAR-a. Sedam mjeseci našeg zajedničkog izuzetno predanog rada na deblokladi i dinamiziranju evropskog puta Crne Gore dobilo finalni pečat."

Izvor: Vlaa Crne Gore

"I kao potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, ali i nekadašnji predsjednik Skupštine, ponosan na nivo odgovornosti svih političkih aktera. Pokazujemo da kada smo složni i kada interes Crne Gore stavimo na prvo mjesto, svi ciljevi su dostižni.", saopštio je Bečić.

"Očekujemo dobijanje IBAR-a do kraja mjeseca, a nakon toga nastavljamo istim tempom, jer zatvaranje više poglavlja do kraja godine cilj je kom smo snažno usmjereni.
Prilikom rada prethodnih mjeseci na zatvaranju privremenih mjerila i kontinuiranoj diplomatskoj akciji, odnosno radu na dobijanju IBAR-a, dominantno sam bio usmjeren na zajednički rad sa koleginicama Vujović i Gorčević, i kolegama Ivanovićem Šaranovićem, kao i njihovim vrijednim timovima, te ovom prilikom izražavam zadovoljstvo i zahvalanost zbog partnerskog, timskog, marljivog i odgovornog pristupa koji je rezultirao uspjehom.", dodaje.

"Zahvalnost i Delegaciji EU na čelu sa ambasadorkom Popom, našoj Misiji u Briselu, kao i brojnim zvaničnicima briselskih institucija i njihovim timovima koji su pokazali prijateljski i partnerski pristup, odnosno iskrenu želju i posvećenost da Crna Gora
realizuje planirano."

"Nastavljamo timski, odlučno i posvećeno. Nema stajanja dok ne viidmo Crnu Goru kao 28. članicu Evropske unije!", zaključio je Bečić.