Politika

VLADA ODBILA AMANDMANE! Već smo se o njima izjasnili i ostajemo pri tome

Autor Anđela Vukčević

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmatra amandmane za medijske zakone.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"U programima Televizije trajanje oglašavanja i telešoping spotova u periodu izmedu 6 i 24 časa ne smije prelaziti 15 odsto tog perioda", piše u amandmanu.

Navodi se i da u programima Radija, trajanje oglašavanja ne smije prelaziti sedam minuta po satu emitovanog programa.

Premijer Milojko Spajić obavijestio je večeras šefa Skupštine Andriju Mandića da Vlada ne prihvata amandmane grupe poslanika na Predlog zakona o nacionalnim javnom emiteru - Javnom medijskom servisu Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić obavijestio je poslanike DPS, SD, HGI, URE i Radinku Ćinćur da je premijer Milojko Spajić odbio njihove amandmane, uz obrazloženje da se o njima Vlada već izjasnila na današnjoj sjednici.

Ministarka Tamara Vujović je, takođe,  saopštila da Vlada ne prihvata amandmane grupe poslanika kao i da se o njima Vlada već izjasnila na današnjoj sjednici.

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević kaže da mu nije jasno zbog čega Vlada odbija amandmane.

U jednom od amandmana su tražili da uslov za izbor generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore (RTCG) bude deset godina radnog iskustva.

Drugim amandmanom su zahtijevali da se u programima Televizije zabrani oglašavanje i telešoping u periodu između 20 i 22 sata.

Amandmani dijela opozicije bez podrške su i na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu.

DPS, Demokrate i SD na odboru su glasali za amandmane.