Politika

ZATVORENA BIRALIŠTA U ANDRIJEVICI! Glasalo 71,61 odsto birača

Autor Milica Mrvaljević

Lokalni izbori u Andrijevici, na kojima će učestvovati sedam izbornih lista, održavaju se danas.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

20:16 - Biračka mjesta u Andrijevici su zatvorena. Prema podacima Opštinske izborne komisije (OIK) izlaznost je bila 71,61 odsto.

19:11 - Lista SNP-Demokrate je saopštila da je, prema njihovim podacima sa birališta, izlaznost do 19 sati 70,52 odsto.

18:35 - Iz Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica je saopšteno da je do 18 sati ukupno glasalo 67,58 odsto upisanih birača.

17:59 - Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica Veselin Vulević kazao je za "Vijesti" odgovarajući na optužbe Pokreta Evropa sad (PES) da pretpostavlja da se radi o žalbi Socijalističke narodne partije (SNP) koju je odbila Državna izborna komisija (DIK), a ne OIK Andrijevica.

17:46 - Izborni štab koalicije "Za budućnost Andrijevice" saopštio je da je izlaznost do 17 sati 64,7 odsto.

17:21 - Lista SNP-Demokrate je saopštila da je, prema njihovim podacima sa birališta, izlaznost do 17 sati 64,62 odsto.

15:42 - Sekretar Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica Dražen Cimbaljević je, odgovarajući na saopštenje Pokreta Evropa sad (PES) kazao da on nije donio odluku, niti da je on nadležan za to.

On je dodao da se radi o prigovoru koji je podnio SNP, a koji je odbijen od strane DIK-a.

Iz PES su saopštili da Demokratska partija socijalista (DPS) priprema izbornu krađu, te da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica Veselina Vulevića.

Oni su to naveli u ispravljenom saopštenju, dok su u prvom saopštenju Cimbaljevića naveli kao predsjednika OIK Andrijevica.

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica Veselin Vulević kazao je Agenciji MINA da do sada nije bilo prijavljenih nepravilnosti.

15:24 - Lista SNP-Demokrate je saopštila da je, prema njihovim podacima sa birališta, izlaznost do 15 sati 58,37 odsto.

Prema podacima Opštinske izborne komisije (OIK) do 15 časova izlasnost je 58,31 odsto.

15:09 - Pokret Evropa sad (PES) saopštio je danas da Demokratska partija socijalista (DPS) priprema izbornu krađu, te da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštinske izborne komisije (OIK) AndrijevicaVeselina Vulevića.

14:15 - Nosilac liste "Za budućnost naše djece" Ivan Radojević glasao je oko 13.30 sati, na biračkom mjestu Prisoja.

13:30 - Lista SNP-Demokrate je saopštila da je, prema njihovim podacima sa birališta, izlaznost do 13 sati 49,8 odsto.

13:00 - Na lokalnim izborima u Andrijevici do 12 sati glasalo je 41,8 odsto upisanih birača.

Sekretar Opštinske izborne komisije Dražen Cimbaljević kazao je Agenciji MINA da do sada nije bilo prijavljenih nepravilnosti.

„Dosad nije bilo problema koji bi uticali na sami izborni proces“, naveo je Cimbaljević.

Pravo glasa na izborima u Andrijevici ima 3.827 građana, koji glasaju na 23 biračka mjesta.

Biračka mjesta su otvorena u sedam, a biće zatvorena u 20 sati.

Na izborima učestvuje sedam izbornih lista.

12:30 - Nositeljka liste Pokreta Evropa sad i poslanica te partije Dragana Vučević je svoje biračko pravo iskoristila oko 11:30 sati na biračkom mjestu Božiće.

12:10 - Nosilac liste "Za budućnost Andrijevice" Miodrag Čukić je oko 11 sati je glasao na biračkom mjestu Trešnjevo.

11:10 - Izborna lista SNP-a i Demokrata je saopštila da je, prema njihovim podacima sa biračkih mjesta, izlaznost do 11 sati 25,3 odsto.

10:10 - Na lokalnim izborima u Andrijevici do devet sati glasalo je 10,6 odsto upisanih birača.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Veselin Vulević kazao je Agenciji MINA da za sada nema prijavljenih nepravilnosti.

„Sva 23 biračka mjesta normalno funkcionišu, birači izlaze i glasaju, i sve se odvija u normalnom redu“, rekao je Vulević.

09:31 - Izborna lista SNP-a i Demokrata je saopštila da je, prema njihovim podacima sa biračkih mjesta, izlaznost do devet sati 9,54 odsto.

Biračka mjesta otvorena su u 7 sati, a zatvoriće se u 20 sati večeras.

Ko učestvuje na izborima?

U izbornoj trci biće koalicija “Socijalistička narodna partija - Demokrate- Odvažno. Odlučno. Odgovorno - Andrijevica se pita”, “Ujedinjena Crna Gora – za našu Andrijevicu” i “Pokret Evropa sad – nova šansa za Andrijevicu – dr Dragana Vučević”.

Na izborima u Andrijevici učestvovaće i koalicija “Za budućnost Andrijevice” koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Prava Crna Gora i Slobodna Crna Gora.

U izbornoj trci su dvije grupe građana Za budućnost naše djece – Andrijevica i Vasojevićki pokret ujedinjenja Vesko Raketić, kao i lista “Andrijevica može bolje” Demokratske partije socijalista koju predvodi Srđan Mašović.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Veselin Vulević rekao je agenciji MINA da biračko pravo u toj opštini ima 3.827 građana, koji će moći da glasaju na 23 biračka mjesta.

Lokalni izbori u Andrijevici raspisani su nakon što je Vlada uvela prinudnu upravu.