Politika

ZENOVIĆ: AKO PES POBIJEDI I DOGOVORIMO SE, BIĆU PREDSJEDNIK OPŠTINE

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Zenović je, između ostalog, kazao i da na strani država članica EU postoji “snažna volja” da Crna Gora dobije Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR).

Izvor: Pokret Evropa sad

Ako Pokret Evropa sad (PES) osvoji pojedinačno najbolji rezultat na predstojećim izborima u Budvi, odgovoriću povjerenju građana i biću predsjednik te opštine ukoliko to bude zajednički predlog.

To je u intervjuu “Vijestima” kazao glavni pregovarač s EU i nosilac liste PES-a na izborima u Budvi, Predrag Zenović.

Upitan da li su PES i on spremni da nakon izbora zakazanih za 26. maj razgovaraju s Demokratskom partijom socijalista (DPS) i listom “Budva naš grad”, koju predvodi predsjednik tamošnjeg parlamenta Nikola Jovanović, Zenović je odgovorio da su obje grupacije vršile vlast, te da će se “i prema tom bilansu, odnosno njihovom odnosu prema tim učincima”, procijenjivati “politička i individualna prihvatljivost”.

Zenović je, između ostalog, kazao i da na strani država članica EU postoji “snažna volja” da Crna Gora dobije Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR). U tom kontekstu, poručio je da bi izbor šefa Vrhovnog suda bio vrlo značajan za dobijanje IBAR-a.

"Ne mislim da je ovo trka za funkcije, kad bih to mislio, ne bih u njoj učestvovao. Ovo je kandidovanje različitih koncepcija razvoja opštine. Cilj je usmjeriti energiju i kapacitete. Predsjednik opštine može biti i kandidat van bilo koje izborne liste. Suština je naći najboljeg. I na procesu izbora najboljeg kandidata ćemo insistirati. Međutim, ako Pokret Evropa sad osvoji pojedinačno najbolji rezultat odgovoriću tom povjerenju građana i biću predsjednik Opštine Budva ukoliko to bude zajednički predlog. Ponavljam, suština mog angažovanja je podrška političkoj grupaciji koja će biti garant nove razvojne koncepcije grada i da će upravljanje gradom biti postavljeno na nove temelje i ljude", rekao je Zenović.