Politika

DPS ĆE NAPUSTITI ODBOR AKO VLADA NE POVUČE ODLUKU

Autor Milica Mrvaljević Izvor MINA

Demokratska partija socijalista (DPS) bojkotovaće proces izbornih reformi ukoliko Vlada ne povuče odluku o uvođenju prinudne uprave u opštini Šavnik, saznaje Pobjeda.

Izvor: DPS

U DPS-u smatraju da nezakonito formirani Odbor povjerenika nema smisla nakon odluke predsjednika države Jakova Milatovića da ne raspiše nove izbore u Šavniku i zahtijeva da se okonča postojeći izborni proces.

Prema informacijama Pobjede, poslanici DPS-a će napustiti Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu koji je nedavno formiran s urgentnim, prioritetnim zadacima od kojih je jedan rješavanje pitanja izbora u Šavniku koji traju od oktobra 2022. godine.

Poslanik DPS-a i član Odbora Mihailo Anđušić nije konkretno saopštio tom dnevnom listu koji su sljedeći potezi njegove partije, ali je poručio da će braniti i državu i pravni poredak.

“DPS će se i prema ovom pitanju odnijeti na način kao što smo se odnosili i onda kada su promjenom Zakona o državljanstvu htjeli da sprovode izborni inžinjering, kada su htjeli protivustavno da gaze Zakon o predsjedniku, kao što smo se odnijeli prema pokušaju da se pod manipulacijama i prevarama održi popis stanovništva”, rekao je Anđušić.

On je poručio da je potrebno hitno povući Vladinu protivustavnu odluku i započeti izborni proces okončati na valjan način.

“Očigledno da politikanstvo i međusobne razmirice između Spajića i Milatovića nose nesagledive posljedice iz kojih najviše štete trpe građani koji su žrtve njihovih sukoba”, ocijenio je Anđušić.

On je kazao da takvo stanje, ne samo u Šavniku, već i na državnom nivou najviše pogoduje onim političkim subjektima čiji je cilj destabilizacija Crne Gore, što, prema njegovim riječima, u domenu svoje moći, pojedine političke grupacije intenzivno rade još od formiranja prve Vlade nakon 30. avgusta 2020. godine.

“Tu prije svega mislim na partije konstituente bivšeg DF-a ,čije je kompletno političko djelovanje zasnovano protiv interesa naše države”, naveo je Anđušić.