Politika

ODLUKA VLADE OBJAVLJENJA U SLUŽBENOM LISTU, U ŠAVNIKU SE UVODI PRINUDNA UPRAVA

Autor Balša Janković Izvor RTCG

Odluka o prinudnoj upravi ostaje na snazi, zato što je predsjednik države Jakov Milatović saopštio ranije da nema uslova za sprovođenje prijevremenih izbora, i samim tim se uvodi prinudna uprava.

Opština Šavnik
Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Odluka Vlade o uvođenju prinudne uprave u Šavniku objavljena u Službenom listu, potvrđeno je Portalu RTCG. Odluka o prinudnoj upravi ostaje na snazi, zato što je predsjednik države Jakov Milatović saopštio ranije da nema uslova za sprovođenje prijevremenih izbora, i samim tim se uvodi prinudna uprava.

Navodi se da se raspušta SO Šavnik, te da će njegovu funkciju obavljati Odbor povjerenika koji čine: Boban Jovović (MJU), Zlatko Gligorović (MJU), Dragan Darmanović (Ministarstvo finansija), Milena Strugar (Ministarstvo ekonomskog razvoja), Gordana Pleskonjić ( Generalni sekretarijat Vlade) te Miljan Petrušić i Marko Tomašević, piše RTCG.

Kako je ranije saopštio Milatović, Odluka o skraćenju mandata odbornika Skupštine Opštine (SO) Šavnik ne pruža valjan pravni osnov za donošenje odluke o raspisivanju izbora u toj opštini.